Annette Arlander

Henkilö

Affiliaation päättymispäivä31/12/2017
Lisätietoja affiliaatiostaProject: Performing with Plants

Curriculum Vitae

Annette Arlander on taiteilija, tutkija ja opettaja, joka kuuluu suomalaisen esitystaiteen/performanssitaiteen uranuurtajiin ja taiteellisen tutkimuksen edelläkävijöihin. Hän on koulutukseltaan teatteriohjaaja, filosofian maisteri ja teatteritaiteen tohtori. Hän oli ensimmäinen Teatterikorkeakoulusta valmistunut tohtori (1999). Vuonna 2001 hänet kutsuttiin esitystaiteen ja –teorian professoriksi luomaan esitystaiteen ja teorian maisteriohjelma (sittemmin Live Art and Performance Studies), jota hän johti vuoteen 2013. Vuosina 2007-2009 hän toimi Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen (Tutke) johtajana. Vuosina 2015-2016 hän toimi taiteellisen tutkimuksen professorina ensin Teatterikorkeakoulussa ja sitten Kuvataideakatemiassa.

Viimeisimmät julkaisut

  1. Maisema, materia ja muutos: Harakan saaren luontokulttuuria dokumentoimassa

    Arlander, A. K., 2017, Näkyväksi sepitetty maa: Näkökulmia Suomen visualisointiin. Mäkiranta, M., Piela, U. & Timonen, E. (toim.). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, (Kalevalaseuran vuosikirja ; painos 96).

    Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Näytä kaikki (1) »

ID: 78173728