Sebastian Godenhjelm

Person

  Forskningsområden

 • 517 Statsvetenskap - Governance, Projekt ledning, Policy analys, Regional utveckling, Demokrati, Utvärdering

Information om forskning och undervisning

Sebastian Godenhjelm är universitetslektor vid Svenska social- och kommunalhögskolan (SSKH). Godenhjelm har tidigare arbetat som gästforskare vid Cornell University, koordinator för forsknings- och samarbetscentret FO-RUM, planerare för Institutionen för Politik och Ekonomi samt amanuens i ämnet statskunskap.

Godenhjelm har tidigare arbetat som överinspektör vid Justitieministeriet och han har vid sidan av arbetet utfört utvärderingar för bland annat Arbets- och näringsministeriet, Jord- och skogsbruksministeriet samt för tankesmedjan MAGMA. Han är styrelsemedlem i Nordiska Statsvetarföreningen (NoPSA) och sekreterare för Nordiska administrativa förbundets finska avdelning (NAF). Godenhjelm är även medlem i SIG-gruppen (SIG-13) som berör projektverksamhet i den offentliga sektorn och har tidigare varit styrelsemedlem i Statsvetenskapliga Föreningen i Finland (VTY).


Undervisning
Under hans tid vid SSKH har Godenhjelm deltagit och deltar även för närvarandet i undervisningen och planerandet av flera kurser på kandidat- och magisternivå som berör bland annat Finlands politiska och rättsliga strukturer, förvaltningspolitik, och organisationernas politiska inflytelse. Godenhjelm deltar även i granskandet av kandidat- och magisteruppsatser vid SSKH. Han har även planerat inriktningsalternativet kommunikation inom statskunskap och förvaltning och utvecklat en svenskspråkig magisterutbildning inom förvaltnings- och organisationsforskning vid institutionen för politik och ekonomi.

Forskningsintressen
Godenhjelm forskningsintressen berör nya former av offentlig förvaltning, deltagande, aktörer och processer inom regional utveckling i Finland. Forskningsområdet är anknutet till förhållandet mellan traditionella verksamhetsformer inom förvaltningen och nya, ofta projektinriktade och nätverksrelaterade förvaltningsformer eller Governance. Forskningen har en speciell inriktning på de temporära organisationernas implikationer för medborgarna, demokrati och legitimitet.

Stäng
Affilieringsutgång31/12/2015

Nyaste publikationer

 1. Project organisations and Governance: Processes, actors, actions, and participatory procedures

  Godenhjelm, C. A. S. maj 2016 Helsinki: University of Helsinki, Department of Political and Economic Studies. 88 sidantal (Publications of the Faculty of Social Sciences. Political Science; nr. 11)

  Publikation: Bok/antologiG5 Doktorsavhandling, artiklar

 2. !!E-pub ahead of print

  The Effect of Stakeholder Inclusion on Public Sector Project Innovation

  Godenhjelm, C. A. S. & Johanson, J-E. 14 mar 2016 I : International Review of Administrative Sciences. 84, 3

  Publikation: Bidrag till tidskriftA1 Vetenskaplig originalartikel

 3. Projectification in the public sector – The case of the European Union

  Godenhjelm, S., Lundin, R. & Sjöblom, S. 2015 I : International Journal of Managing Projects in Business. 8, 2, s. 324-348 24 sidantal

  Publikation: Bidrag till tidskriftA1 Vetenskaplig originalartikel

Visa alla (23) »

Senaste aktiviteter

 1. Nordiskt seminarium: Att främja innovation och förändring:Projektdrivna innovationer i nordisk förvaltning

  Sjöblom, S. (Talare: Ordförande), Godenhjelm, C. A. S. (Talare: Ordförande), Christian Jensen (Talare: Ordförande)
  22 mar 201724 mar 2017

  Aktivitet: Deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

 2. Christian Jensen

  Godenhjelm, S. (Värd)
  3 dec 201610 dec 2016

  Aktivitet: Stå värd för en besökareAkademiskt besök på HU

 3. NAF Fall meeting 2016

  Godenhjelm, S. (Sekreterare i organisationskommitté)
  24 nov 2016

  Aktivitet: Deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Visa alla (129) »

Senaste pris

 1. Årets pro gradu

  Sebastian Godenhjelm (!!Recipient), 28 jun 2005

  Pris: Pris och hedersbetygelser

Visa alla (1) »

ID: 69361